Background
2.4.2020digidim, dali, helvar, releohjaukset, rs232, talotekniikka, talo-automaatio, valaistusohjaukset, pimennysverhojen ohjaus, valkokankaan ohjaus

Esitystekniikan integrointi talotekniikkaan

Ohjaa valaistusta, pimennysverhoja, valkokangasta esitystekniikan avulla

Kokoustilan kuvan- ja äänenesitys ei ole ainoa toiminto, jota esityslaitteistolla voidaan ohjata. Tilan pimennysverhot, valaistus, ilmastoinnin ohjaus tai vaikka tarjoilutilaukset voidaan integroida esityslaitteistoon.

Esityslaitteiston ja talotekniikan hallinta onnistuu lisäämällä kokoustilan laitteistoon käyttöpääte, joka ohjaa haluttuja laitteita joko verkon yli tai erilaisten ohjausrajapintojen kautta; releillä, RS232-ohjauksilla, IR-ohjauksilla, DMX-protokollalla, Dali-väylässä (Digidim) ja niin edelleen. Kaikkiin tarvittaviin ohjauksiin löytyy koetellut ratkaisut.

Onnistunut talotekniikan integrointi edellyttää ennakkosuunnittelua. Saatetaan tarvita kaapelointeja ryhmäkeskuksiin tai ristikytkentätiloihin. Hyvä toteutus syntyykin yhteistyönä tilojen käyttäjän, AV-laitetoimittajan ja mahdollisen  muun urakoitsijan, vaikkapa sähköurakoitsijan kesken. Lopputulos on vaivan arvoinen; onnistunut AV-integrointi tuntuu häivyttävän laitteiston taka-alalle, ja käyttäjä voi keskittyä siihen tärkeimpään: hyvän esityksen toteuttamiseen yleisölleen tai asiakkailleen.


Lue lisää Digidim-järjestelmästä täältä.