Background
2.4.2020h264, extron, mpeg-4

H264

Yksi yleisimmin käytetyistä videokoodekeista suoratoistoon ja tallennukseen, H.264: ää käytetään useissa sovelluksissa, kuten Blu-ray-levyt, YouTube, DVB-lähetys, kaapelitelevisiopalvelut, videoneuvottelut, etävalvonta ja digitaaliset opasteet

Mikä on H.264?

H.264 on videon pakkaamisen standardi, joka tunnetaan myös nimellä MPEG-4 Part 10 tai MPEG-4 AVC. Sen on kehittänyt ITU-T-videokoodausasiantuntijaryhmä (VCEG) yhdessä ISO / IEC-liikkuvan kuvan asiantuntijaryhmän (MPEG) kanssa, ja se on yhteisen videoryhmän (JVT) kutsun kumppanuuden tulos. H.264 luotiin tarjoamaan teräväpiirtosovelluksiin soveltuvaa videon laatua pienemmällä bittinopeudella kuin mitä käytetään MPEG-2: ssa, joka on DVD-kirjoittamisessa käytetty pakkausstandardi, ja se tarjoaa samanlaisen videonlaadun 30-50% pienemmällä bittinopeudella.

Missä H.264: tä käytetään?

Yksi yleisimmin käytetyistä videokoodekeista suoratoistoon ja tallennukseen, H.264: ää käytetään useissa sovelluksissa, kuten Blu-ray-levyt, YouTube, DVB-lähetys, kaapelitelevisiopalvelut, videoneuvottelut, etävalvonta ja digitaaliset opasteet. H.264-pakkaus antaa mahdollisuuden katsella videoita suositusta palvelusta, kuten YouTube, millä tahansa tietokoneella, älytelevisiolla tai mobiililaitteella. Sitä käytetään monissa videoneuvotteluratkaisuissa, jolloin maantieteellisesti hajautetut ihmiset voivat muodostaa yhteyden ja tehdä yhteistyötä ilman vaivaa ja matkakustannuksia. H.264-pakkausta käytetään myös yleisesti digitaalisissa opastukssovelluksissa, houkuttelemalla ja houkuttelemalla asiakkaita etäpaikoille uusimmalla, dynaamisella sisällöllä.

H.264 tallennusta ja toistoa varten

H.264: ssä käytetty tehokas pakkaus vähentää huomattavasti tallennusvaatimuksia, mahdollistaen tunnin HD 1080p-videon sovittamisen 2-4 Gt: n USB-asemaan. Koska standardi on laajalti käytössä, toisto tukee hyvin myös useimpia videotoistolaitteita tai ohjelmistoratkaisuja.

H.264 suoratoistoa varten

Erittäin tehokas koodekki helpottaa teräväpiirtovideon ja äänen siirtoa bittinopeuksilla välillä 5000–1000 Kbps, mikä mahdollistaa korkealaatuisen videon suoratoiston pienemmällä kaistanleveydellä toimivilla Internet-yhteyksillä. Yksityisissä yritysverkoissa H.264 helpottaa videoneuvottelujen ja digitaalisten opasteiden sisällön siirtoa riittävän alhaisilla bittinopeuksilla, jotta minimoidaan vaikutukset verkon resursseihin.

Tuoteryhmät

Extron tarjoaa laajan valikoiman H.264-ratkaisuja suoratoistoa, nauhoitusta ja toistoa varten. Jotkut tuotteet tukevat useiden streamien koodausta samanaikaisesti ja voivat tallentaa ja suoratoistaa samanaikaisesti.

H.264 suoratoistomediaprosessorit ja enkooderit

Extron streaming media prosessorit tallentavat ja koodaavat ääni- ja videosignaaleja HDMI- ja 3G-SDI-lähteistä. Ne tukevat samanaikaista tallennusta ja suoratoistoa riippumattomilla tarkkuuksilla ja bittinopeuksilla IP-verkon kautta. Lopullinen nauhoitus voidaan tallentaa sisäiseen flash-asemaan, ulkoiseen USB-asemaan tai verkkoasemaan. Extron Streaming Media Encoders tukee DVI-, RGB-, komponentti- tai komposiittilähteitä IP-verkon välityksellä tapahtuvaa siirtoa varten.

H.264 streaming media -dekooderit ja -soittimet

Extron Streaming Media Decoder purkaa H.264-virrat verkosta HDMI-ääni- ja videosignaaliksi. Jotkin laitteet tukevat myös sisällön toistoa ja voivat toistaa mediatiedostoja sisäisestä muistista, siirrettävästä SD-kortista, USB-muistista tai verkon jaoista. Yhdessä Extron H.264 -suoratoistomediaprosessorin kanssa ne tarjoavat täydellisen AV-suoratoistoratkaisun.

Luentokaappaus

Extronin StudioStation® on nopea, yksinkertainen ja kätevä ratkaisu korkealaatuisten video- ja audioesitysten tallentamiseen yhdellä painalluksella.